Geng the Movie bakal Muncul

Weh, filem geng the movie -upin ipin dah siap la!! Dan Bakal ditayangkan…… Hurm, nape aku tak sabar sangat nak tengok? Biase la, aku suke tengok animasi..,,otak cam kartun sikit..hahaha

Tapi Korang tau tak,..

  • citer ni merupakan Filem 3D CGI pertama kat Malaysia ni…
  • ambik mase 2 tahun nak siap
  • dengan kos 40 juta
  • dan hasil 40 tenaga kerja
  • (pehh..nasib baik tak amik mase 40 tahun nak ditayangkan..haha)


Macam biase la..watak upin ipin memang cute, tapi aku rase binatang kat sebelah ni cute gak..hehe. Anyway, kite patut bagi sokongan kat filem ni, sebab aku rase ni la animasi yang paling cun yang Malaysia pernah buat setakat ni. Bukan Setakat tu je, dengar-dengar cerita filem ni bakal ditayangkan kat luar negara jugak…Cayalah!! Maklumat Lanjut : www.gengthemovie.com

Treiler Geng the Movie

Sebenarnye citer ni mengingatkan aku kat animasi “Silat Lafenda”. Same macam upi ipin gak, ambil masa 2 tahun nak siap…. hasilnya memang best, jalan cerita pun tak membosankan. Tapi ending agak tergantung jugak la…ingat diorang nak sambung, tapi sayang …citer ni dilupakan je. Ape-ape pun citer silat lagenda pernah mendapat Anugerah Khas Juri untuk filem animasi Malaysia yang pertama dalam Festival Filem Malaysia ke-14 pada tahun 1999,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

19 thoughts on “Geng the Movie bakal Muncul

  1. waah..mmg da lama aku menanti bila nak kuar..Akhirnya muncul jugak.

    about silat lagenda tu pun merupakan filem kartun Malaysia pertama yang buatkan aku teruja…waktu tu kecik lagi tgk..mmg bawak ke mimpi.huahuahua ( aku jadi hang Jebat )

    tapi kalau korang igt, yang terbaru sblum ni agak hambar cerita kartun “Bujang Lapok”…
    dan aku da tgk…mmg kurang laa..apa2 pun mmg aku support kartun KITA. GuD Luck Malaysia…

    luts last blog post..Selamat Hari Raya Ai’dul Mubarak

  2. waah..mmg da lama aku menanti bila nak kuar..Akhirnya muncul jugak.

    about silat lagenda tu pun merupakan filem kartun Malaysia pertama yang buatkan aku teruja…waktu tu kecik lagi tgk..mmg bawak ke mimpi.huahuahua ( aku jadi hang Jebat )

    tapi kalau korang igt, yang terbaru sblum ni agak hambar cerita kartun “Bujang Lapok”…
    dan aku da tgk…mmg kurang laa..apa2 pun mmg aku support kartun KITA. GuD Luck Malaysia…

  3. :teruja:
    aku pun dari org yg pnah keje sbg animator…
    tpi x ksampaian coz bajet xder..
    mmg best bla cburi bdang nie,mngajar kita brfkir dan mncari idea.
    inysyaAllah satu msa nnti akn ader projek animasi YUE Bdak Rimba.
    40 juta tue bnda biasa dlm projek cmni.
    40 juta kos dgn tyangan 90 minit.

  4. Hye saya Dari Les’ Copaque Production! thx sbb support cerita kami! yang pasti cerita GENG: Pengembaraan Bermula ni akan ditayangkan di pawagam 12.02.09 dan kami jamin cerita ini SANGAT² BEST!!!! so jgn lupa dtg panggung wayang 12 Februari ni OK???

  5. heh???bukan 4 juta ke…huhu…salah taip kot
    cite ni memang best,tengok dari dier punyer teaser pon dah tau..asyik ketawa je aku…
    anyway…TAHNIAH LES COPAQUE!!!!!
    InsyaAllah…..citer ni pecah panggung!

  6. Best… gi la tengok “GENG” memang tak rugi….sib baik booking online dulu tiket awal2…kalu idak…putih mata je la…masa gi collect tiket…tak leh pilih sit…penuh panggung…quote best ‘FIKIR MASA DEPAN’

  7. aku cuma mau komentar, apa bener sie….? budaya malaysia kenal namanya wayang?!
    bagi aku aneh saja…. sepanjang yang aku tahu, wayang itu cuma ada di indonesia, itu merupakan budaya jawa dan bali saja!. untuk budaya ernis melayu, wayang tidak dikenal, apalagi datuk dalang sampai juara 1 untuk lomba wayang, aneh aneh aneh.
    jika memang film ini ditujukan untuk pendidikan anak-anak (budak-budak), hendaknya jangan dimasukan unsur politis, itu saja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge