2 suspek larikan 43 komputer riba 1Malaysia Ditangkap

2 suspek lelaki masing-masing berusia 26 dan 40-an yang dipercayai terbabit dalam melarikan 43 komputer riba 1Malaysia dari rumah Datuk Jacob Dungau Sagan iaitu
Timbalan Menteri, Perdagangan Antarabangsa dan Industri (Miti).

Selain melarikan 43 komputer riba 1Malaysia itu, mereka juga melarikan pelbagai barangan berharga.Mereka ditangkap antara jam 3 hingga 5.30 pagi semalam secara berasingan di rumah di Taman Holiday Park dan Grand Park.

Ekoran dari penahanan suspek pertama , polis berjaya menemui seunit komputer riba 1Malaysia, projektor, seutas jam tangan yang diletakkan di bilik tidur suspek tadi.

“Siasatan awal terhadap suspek membawa kepada penangkapan seorang lagi rakannya dipercayai menjadi dalang merancang kegiatan memecah masuk rumah timbalan menteri berkenaan.

“Setakat ini, seorang suspek mengaku terbabit dalam kes itu sebelum menjual barangan dicuri kepada pelanggan pada harga serendah RM250 seunit.” kata sumber.

Berikutan penangkapan ini,  sekurang-kurangnya lima hingga 10 komputer riba 1Malaysia yang telah dicuri dan dijual akan dijumpai semula nanti.

Komputer riba 1Malaysia
Komputer riba 1Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>