4 Petua Kecantikan Dengan Mayonis

Mayonis kurang baik bagi anda yang sedang berusaha menurunkan berat badan.Tapi tak semestinya harus terus ketepikan mayonis.Anda boleh gunakannya untuk tujuan lain seperti kecantikan diri.

1.Melembapkan kulit
Kandungan utama mayonis terdiri daripada cuka,minyak sayuran dan telur.Jadi,ia kaya dengan bahan pelembap.Anda boleh gunakan kelebihan mayonis ni untuk melembapkan kulit.Malah anda boleh praktikkan pada bahagian badan lain seperti siku,lutut dan kaki.

2.Rawatan rambut
Mayonis boleh merawat rambut agar kelihatan lebih bersinar.Kandungan pelembap yang dimiliki mayonis akan menyerap hingga ke bawah kulit.Anda cuma sapukan mayonis pada keseluruhan rambut.Kemudiannya biarkannya dalam 10 minit sebelum dibilas dengan air bersih.

3.Merawat kuku
Rawatan untuk mendapatkan kuku yang sihat dan kuat juga boleh dilakukan sendiri dengan mayonis.Syaratnya,anda perlulah amalkan selalu petua di bawah ni.

Caranya:
-Ambil sedikit mayonis dan sapukan pada kuku anda.
-Kemudian,biarkan dalam 10 minit.
-Bilas kuku anda dengan air bersih dan lapkannya dengan tuala.

4 Pelindung kulit
Bagi anda yang sering terdedah kepada sinaran matahari,gunakan mayonis sebagai bahan pelindung.Cuma sapukan mayonis pada kulit bagi menyejukkan serta melegakan kulit.

Begitulah 4 petua kecantikan yang mudah untuk dicuba bagi melindungi dan melembapkan kulit anda.Selamat Mencuba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *