Cara Bayar Saman Polis di Mesin ATM Maybank

Sebenarnya banyak urusan boleh dilakukan menggunakan mesin ATM. Selain boleh mengeluarkan duit di mesin ATM, kita juga boleh jugak membuat pembayaran bil-bil utiliti (bil api, bil air, bil internet dan lain2), transfer duit ke tabung haji dan bayar AKPK. Nak tau tak cara bayar saman polis di mesin ATM? Jom baca langkah-langkah di bawah:

Cara Bayar Saman Polis di Mesin ATM

1. Seperti biasa masukkan pin, dan selepas tu akan muncul senarai menu. pilih menu PAYBILLS

2. Seterusnya pilih menu PEMBAYARAN SAMAN PDRM

3. Selepas baca pesanan ini, teruskan tekan di menu TERUSKAN.

4. Masukkan nombor kad pengenalan kita atau pihak lain yang disaman dan tekan YA.

5. Pilih saman polis yang hendak dibayar.

Selesai pembayaran sila simpan resit untuk rujukan akan datang. Untuk lebih baik , terus call pihak Polis Trafik untuk bertanyakan status saman samada telah clear atau tidak.

Kebiasaannya kalau guna mesin ATM ni cepat urusannya. Rekod saman dekat polis pun akan terpadam sejurus pembayaran dibuat.

2 thoughts on “Cara Bayar Saman Polis di Mesin ATM Maybank

  1. Katherine says:

    Hello

    Don’t you hate carrying a big bulky backpack when you are only going out for the day? This high quality shoulder bag solves that problem.
    Carry enough without bogging yourself down! Perfect for that fishing trip or day hike!

    50% OFF for the next 24 Hours ONLY + FREE Worldwide Shipping for a LIMITED time

    Buy now: https://fashionbag.sale

    Best Wishes,

    Katherine

  2. I am very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

Leave a Reply