Aku Menyesal kahwin…………..

AKU MENYESAL KAWIN……………….. Ini cerita aku….. Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia. Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol… Read more“Aku Menyesal kahwin…………..”

Pemuda Dan Syaitan

Seorang lelaki muda bangun di awal pagi untuk solat subuh di masjid.Dia berpakaian,berwudu’ dan berjalan menuju masjid. Di tengah jalan lelaki itu jatuh dan pakaiannya kotor.Dia bangkit,membersihkan bajunya dan pulang ke rumah.Di rumah,dia berganti baju,berwudu’ lalu berjalan menuju masjid. Dalam perjalanan ke masjid,dia terjatuh lagi di tempat yang sama!Dia sekali… Read more“Pemuda Dan Syaitan”

Harga Nilai Seorang Manusia.

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.Sambil memegang wang RM100,dia bertanya kepada para hadirin, “Siapa yang nak duit ini?” Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat terhadap wang RM100 itu. “Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda,tapi sebelum itu perkenankanlah saya buat… Read more“Harga Nilai Seorang Manusia.”

Berjalan kaki 5,7000km Untuk Tunaikan Haji.

Seorang lelaki Islam Bosnia hanya berjalan kaki untuk menunaikan ibadah haji di Mekah pada tahun lalu memberitahu agensi berita AFP bahawa dia tiba di kota suci tersebut selepas merentasi tujuh buah negara termasuk Syria. “Saya tiba di Mekah pada Sabtu lalu.Saya tidak letih,ini merupakan hari paling bahagia dalam hidup saya,”… Read more“Berjalan kaki 5,7000km Untuk Tunaikan Haji.”

Berkat Mengasihi Kucing.

Kisah ini mengenai seorang wanita tua berasal dari Perak ketika menunaikan haji.Wanita ini sudah tua dan uzur,lututnya lemah dan sentiasa sakit.Dia terpaksa mengunakan kerusi roda semasa tawaf dan saie.Waniat tua ini mengupah petugas Arab untuk menolaknya,tujuh kali pusingan tawaf dan tujuh kali berulang alik antara Bukit Safa dan Marwah. Beliau… Read more“Berkat Mengasihi Kucing.”

Jenis-Jenis Neraka Dan Penghuninya.

Neraka ialah tempat yang diyakini oleh penganut agama Islam sebagai tempat kesengsaraan abadi setelah mati.Neraka adalah sebagai balasan atas perbuatan manusia yang dinilai menyimpang dari aturan agama.Neraka sering disebutkan dalam kitab suci Al-Quran dan jumlahnya sangat banyak sekali.Neraka tempat penyiksaan banyak disebut orang dengan nama Jahannam.Jahannam itu memiliki 7 pintu,setiap… Read more“Jenis-Jenis Neraka Dan Penghuninya.”

Hanya Kerana 20sen.

Beberapa tahun dahulu,terdapat seorang Imam yang berasal dari Thailand telah dipanggil ke Malaysia untuk menjadi Imam tetap di sebuah masjid di Malaysia.Telah menjadi kebiasaan baginya menaiki bas untuk pergi ke masjid. Pada suatu hari,selepas Imam membayar tambang dan duduk di dalam bas,dia tersedar yang pemandu bas tersebut telah memulangkan wang… Read more“Hanya Kerana 20sen.”

10 Cara Mudah Syaitan Kuasai Manusia.

Allah SWT berfirman bermaksud: “Syaitan memberikan janji yang membangkitkan angan-angan kosong kepada mereka.Walhal syaitan itu tidak menjanjikan kepada mereka kecuali tipu daya belaka.Tempat mereka itu ialah neraka jahanam dan mereka tidak memperoleh tempat untuk lari daripadanya.”(Surah an-Nisa,ayat 120-121). Jelas sekali dalam ayat di atas ini menerangkan sikap jahat syaitan terhadap… Read more“10 Cara Mudah Syaitan Kuasai Manusia.”

Binatang Pun Tidak Ingin Jadi Manusia.

Suatu hari Allah SWT memerintahkan malaikat Jibril AS untuk pergi menemui salah satu makhluk-Nya iaitu kerbau dan bertanykan pada si kerbau apakah dia senang telah diciptakan Allah SWT sebagai seekor kerbau.Maka Malaikat Jibril As pun pergi menemui si kerbau. KERBAU Di siang yang panas itu si kerbau sedang berendam di… Read more“Binatang Pun Tidak Ingin Jadi Manusia.”