Haiwan Tercomel Di Dunia

Hewan Tercomel Didunia  | Bukan hanya manusia sahaja yang comel, hewan pon comel tau. Dan berikut adalah gambar hewan-hewan tercomel didunia.

1.Pipefish

Ikan yang berkeluarga dengan sejenis dari kuda laut . Hidup di air masin.1

2.European Mole
The insectivora kecil ditutupi dengan bulu disembunyikan merupakan bentuk yang membuat mereka sangat menarik. European Mole menghabiskan sebahagian besar hidupnya di bawah tanah, menggaliterowong, dan memakan serangga. Mereka diketahui mempunyai penglihatan yang lemah, yang tidak terlalu diperlukan di ruangan bawah tanah

 

3. KIWI
Burung Kiwi berasal dari New Zealand danmerupakan burung yang mempunyai bulu yang paling gemuk. Sayap burung ini telah berkurangan,menjadikan mereka tidak mampu untuk terbang, tetapi mereka mempunyai berminat terhadap bau.

www.therylisanurulain.blogspot.com

3

4.Angora Rabbit
Haaaa,korang jangan ingat nie bola k…Kali pertama korang lihat, tentu pikir haiwan ini merupakan bolagergasi, tetapi benar-benar bahawa di dalamnya terdapat arnab. Ini arnab besar diternak khusus untuk diambil bulu.

4

5.Fish puffer.

keluarga ikan ini boleh menelan air atau udara dengan sangat cepat, jadi mereka boleh menjadi bentuk bola dan menakutkan pemangsa.Kaedah ini sering menyelamatkan nyawa mereka,dan beberapa ikan penghembus beracun.Harus  jaga-jaga ya.

5

6.African Pygmy Hedgehog.

Mamalia ini merupakan mamalia yang paling comel dalam keluarga Erinaceidae. Mereka bolehmenggulung tubuhnya untuk melindungi dirinya. Landak boleh dijinakkan, selepas itu oleh itu korangmungkin boleh menjaganya tanpa banyak kesulitan.

6

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>