Jimmy Choo Profesor UITM.

Pereka kasut terkenal dan Duta Genovasi,Datuk Dr.Jimmy Choo telah dilantik sebagai Profesor oleh Universiti Teknologi Mara(UiTM) di atas peranan beliau untuk membantu institusi tersebut melahirkan pereka kasut bertaraf dunia.

Naib Canselor UiTM,Prof.Datuk Dr.Sahol Hamid Abu Bakar berkata,melalui pelantikan itu,Jimmy akan bekerjasama dengan pihak universiti dari semasa ke semasa untuk menyumbang kepakaran beliau dan membawa pakar dalam rekaan kasut dari luar negara ke UiTM.

Menurut beliau,adalah sesuatu yang rugi jika tidak menguunakan kepakaran dan kemahiran Jimmy untuk memberi sumbangan kepada anak tempatan.

“Penganugerahan Profesor yang diberi oleh UiTM kepada beliau menandakan kerjasama yang lebih erat antara UiTM dan Jimmy untuk membawa pakar teknologi rekaan kasut dari luar negara ke UiTM pada masa depan,”katanya.

1 thought on “Jimmy Choo Profesor UITM.

  1. Smssoum says:

    hye cahaya (i love your name. penarh dulu berangan nak bg baby girl nama cahaya.. tp so far dpt 2 boys la pulak..),unfortunately, akak kerja so limited sgt nak buat delivery.. only around shah alam area je kalau boleh hantar pun.. td tried to leave comment on your blog tp somehow tak boleh.anyway, i LOVE your art!

Leave a Reply