“kami tidak bawa balik perempuan”-lihat CCTV

Pada Selasa lalu,dua pemain terengganu Ismail Faruqi Asha’ri(pemain tengah) dan Muslim Ahmad(pertahanan) yang didakwa membawa masuk perempuan ke bilik hotel penginapan mereka di Alor Setar pada awal pagi hari perlawanan Kumpulan B Piala Malaysia menentang Kedah.

Menurut Ismail Faruqi, 25

“Berita itu menggambarkan kami tidak bermoral sedangkan kami tidak bersalah kerana tidak seorangpun perempuan masuk ke bilik kami sepanjang berada di Alor Setar.Kami kini dipandang serong oleh masyarakat dan saya sudah menghubungi peguam untuk berbincang mengenai tindakan undang-undang yang bakal diambil bagi membersihkan nama saya,” katanya.

“Semuanya mudah saja dibuktikan kerana hotel itu mempunyai kamera litar tertutup (CCTV) dan sekiranya pihak tertentu meneliti rakaman itu, sudah tentu mereka tidak akan melihat seorangpun perempuan memasuki bilik kami,” katanya.

Kata Muslim pula dia memang pulang agak lewat malam itu namun dia tidak diiringi perempuan.

“Bukan saya tidak mahu tidur awal tapi saya cedera dan tidak disenaraikan untuk bermain menentang Kedah keesokan harinya, begitu juga Ismail yang demam dan tidak tersenarai.Terkejut kami apabila jurulatih menuduh kami membawa masuk perempuan ketika makan pagi dan meskipun menyangkal semua dakwaan,jurulatih masih mahu kami digugurkan daripada pasukan Piala Malaysia,” katanya.

Tambah Muslim lagi “Berita sebegini menjejaskan imej saya kerana masih bujang dan tidak tahu sejauh mana kesan berita ini ke atas Ismail yang baru saja mendirikan rumah tangga,”.Muslim berharap agar perkara itu diperbetul dan pihak yang terbabit memohon maaf kepada mereka berdua.

1 thought on ““kami tidak bawa balik perempuan”-lihat CCTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.