Opsyen SBPA Dilanjutkan Sehingga 15 Januari 2012

Berita terkini, kepada kakitangan awam yang ingin menerima atau menolak opsyen SBPA boleh membuat keputusan sehingga 15 Januari 2012. Ini adalah hasil keputusan perbincangan antara CEUPACS dan pihak JPA. Walaubagaimanapun untuk opsyen persaraan masih kena hantar pada 30 Disember 2011. Agak keliru jugak tu, nape tak ditangguhkan jugak.

Selain tu, ada beberapa isu lain masih diperbincangkan seperti exit policy dan sebagainya. Isu2 berbangkit ini akan dirunding antara CEUPACS dan JPA. Oleh itu, untuk kakitangan awam diharap dapat bersabar dan membuat pilihan yang terbaik. Selain itu, isu2 seperti kenaikan gaji yang tak seimbang antara kakitangan atasan dan bawahan juga kan dibincangkan.

Diharapkan semua isu dapat diselesaikan dengan baik demi kepentingan semua pihak dan rakyat malaysia secara umumnya. Selamat bekerja dengan bersungguh2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>