Pressure Cooker Yang Murah

Tentu ramai yang suka memasak dalam kalangan pembaca blog esempoi bukan? Sekarang di bulan puasa tentu banyak masakan yang kita nak cuba masak bagi keluarga kita. Setengah masakan ada yang perlu menggunakan pressure cooker. Pressure cooker ni merupakan periuk yang boleh digunakan untuk memasak sesuatu masakan dengan cepat dan hasilnya pun sedap.

Antara yang boleh dimasakkan dengan pressure ialah sup tulang, daging dan sebagainya. Dengan memasak guna pressure cooker, lagi cepat untuk tulang dan daging menjadi lembut. Lebih cepat dari merebus dalam air secara biasa. Namun pressure cooker harganya lebih mahal dari periuk biasa. Untuk mendapatkan pressure cooker yang murah ada tapi kena cari jenama yang elok supaya dapat digunakan lama.

Harganya biasa melebihi RM100 namun kegunaannya adalah sangat banyak dan mempunyai banyak kelebihan seperti jimat tenaga, jimat masa dan lain2 lagi. Tapi berhati2 dalam membeli pressure cooker yang murah kerana ada yang tak tahan panas. Maklumlah, pressure cooker ni menyimpan haba yang banyak jadi amat panas.

2721961880_612bc0a406

Kalau nak yang bagus, ada yang berharga lebih dari RM200. Tekanan memang tinggi dan periuknya memang tahan lama. Apapun, walaupun nak beli pressure cooker yang murah, beli yang berkualiti k.

Selamat memasak untuk berbuka puasa..

🙂

 

1 thought on “Pressure Cooker Yang Murah

  1. ciknor says:

    tengah usha2 juga ni

Leave a Reply

Your email address will not be published.