Realme C11 Dilancarkan Untuk Pasaran Malaysia

Semalam sub-jenama Oppo melancarkan telefon pintarnya yang mampu milik, iaitu realme C11. Pengumuman itu dibuat di laman Facebook realme, bersama dengan perincian pelancaran seperti spesifikasi teknikal, harga, dan tarikh pelancaran telefon. Penjualan untuk telefon pintar yang baru diumumkan dijadualkan bermula pada 7 Julai 2020, di Malaysia.

Realme C11 akan membuat debutnya secara dalam talian, dengan penjualan awal dilakukan secara eksklusif melalui platform Shopee, yang memfokuskan pada pasaran Asia Tenggara. Mengikut spesifikasi telefon, C11 realme mempunyai skrin HD + 6, 6 inci dengan lensa untuk kamera depan 5MP AI. Ia menempatkan dua kamera di bahagian belakang – lensa utama 13MP dan lensa selfie 2MP – dan dilengkapi dengan mod rakaman seperti Panoramic View, Mode Portrait, Timelapse, Slo-mo, Super NightScape, dan banyak lagi. Ia tersedia dalam pilihan dua warna: Mint Green dan Pepper Grey.

C11 menggunakan processor MediaTek Helio G35 dan mempunyai UI realme berdasarkan Android 10. Ia mempunyai RAM 2GB ditambah dengan storan dalaman 32GB. Spesifikasi lain termasuk bateri 5000 mAh, port pengecasan mikro-USB, fon kepala 3.5mm, dua slot kad SIM, dan slot microSD untuk storage tambahan.

Telefon pintar realme peringkat permulaan dijual dengan harga RM429. Promosi pelancaran merangkumi sepasang realme Buds 2 bersama dengan telefon bimbit. Walaupun pra-pesanan sedang dibuka, perlu diketahui bahawa pada masa ini peranti sudah habis terjual.

Setakat ini, tidak jelas samada realme akan melancarkan C11 di pasaran lain. Maklumat lebih lanjut mengenai telefon pintar boleh didapati di laman web rasmi realme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *