Arena Kereta – Blog Niche Kereta @ Automatif Untuk Anda

Dalam dunia blogging, terdapat banyak blog yang mempunyai niche tentang kereta ataupun automotif. Automotif ni lebih meliputi semua tentang kenderaan seperti kereta, motorsikal, trak dan sebagainya. Banyak blog yang terkenal seperti paultan.org, kereta.info, arenakereta.com dan banyak lagi. Rasanya blog yang berbahasa melayu tak banyak. Arena Kereta adalah salah satu daripadanya…. Read more

Punca Pendapatan Dari Blog

Blog ni sebenarnya boleh memberikan kita peluang untuk mendapatkan pendapatan atau duit. Banyak cara yang kita boleh gunakan dalam menghasilkan duit ini. Saya kategorikan punca pendapatan tersebut kepada tiga iaitu melalui iklan banner persendirian, syarikat pengiklanan berbayar dan melalui review artikel. Iklan Banner Persendirian – contoh iklan banner persendirian adalah… Read more

Keputusan Rasmi Pertandingan Komen Dan Menang Esempoi.com

Pertandingan telah pun tamat pada 31hb Julai yang lepas. Keputusannya adalah seperti berikut: Tempat pertama – Ainun Tempat kedua – Yiedpozi Tempat ketiga – Ramli Referer terbanyak – Luqman Hakim Bonus tempat keempat – Zik Jadi kepada semua pemenang, tahniah diucapkan dari pihak penganjur. Jangan lupa beri no akaun kepada… Read more

Kedudukan Terkini Pertandingan Komen Dan Menang

Just nak update sikit tentang kedudukan terkini pertandingan komen dan menang di blog esempoi.com. Pertandingan tinggal beberapa je lagi. Kedudukan sekarang memang sengit. Tempat pertama buat masa sekarang diungguli oleh Zik. Manakala Zik dikejar rapat oleh Ainun dengan ketinggalan hanya beberapa komen sahaja. Sengit juga tu. Manakala tempat ke tiga… Read more

Senarai Blog Wanita Yang Best Dan Menarik

Dalam dunia blogging ni, banyak juga blog2 wanita yang berpengaruh dan popular. Setakat ini, saya sendiri selalu mengunjungi beberapa blog yang saya rasa best dan menarik. Saya buat satu senarai seperti di bawah ini, tetapi senarai ini mungkin tak melibatkan blog wanita yang lain yang anda tahu. So jika ada… Read more

Penulis Sambilan Di Blog Esempoi

Di sini saya nak tanya sikit kepada pembaca2 sekalian, anda berminat ke nak menjadi penulis sambilan di blog esempoi? Sebenarnya penulisnya dah ada iaitu Kristinna. Cuma dia dah lama tak buat post. Busy kot dia agaknya. Tapi saya just nak survey dan tanya je ni. Saya belum buka lagi iklan… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 1

Hari ni saya nak kongsi sikit tentang cara-cara untuk tingkatkan ranking alexa. Tapi kenapa nak kena naikkan ranking alexa ni? banyak sebab sebenarnya, terpulang pada masing2 untuk menentukan sebabnya. Ada yang nakkan ranking tinggi sebab nak promote blog, ada yang nak ranking tinggi sebab kepuasan, ada yang nak jadi top… Read more

Buat Duit Dengan Blog

Hari ni saya nak buat posting sikit tentang buat duit dengan blog sebagai entri khas bagi pertandingan SEO di blog 2dayblogger.com. Pertandingan SEO ini dianjurkan oleh pemilik blog tersebut iaitu Faisal. Jadi saya nak buat post sikit tentang buat duit dari blog ni. Ada orang kata kita boleh buat duit… Read more

Ulang Tahun Ke 3 Blog Ridzuanrichie.com – Hadiah Lumayan Untuk Anda

Sempena dengan ulang tahun ke 3 blog ridzuanrichie.com, pemilik blog tersebut yang dikenali dengan nama ridzuan richie membuat satu pertandingan yang menawarkan hadiah yang agak lumayan untuk dimenangi. Pertandingan tersebut adalah seperti dinyatakan di sini: http://www.ridzuanrichie.com/pertandingan-sempena-ulangtahun-ke-3-ridzuanrichie-com/ Bagi pihak saya, saya ingin mengucapkan tahniah kepada Ridzuan Richie atas kejayaannya dalam bidang… Read more