Curi Di Kajang,Tangkap Di Melaka.

Sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah juga,begitulah yang berlaku kepada lima penjenayah yang telah berjaya melarikan lima buah kereta jenis Honda daripada bilik pameran kenderaan itu di Bandar Sungai Long,Kajang Selangor 25 September tidak ke mana apabila kesemuanya diberkas selepas pulang dari Pulau Besar di sini kelmarin. Kesemua suspek berusia… Read more“Curi Di Kajang,Tangkap Di Melaka.”

Strawberi punca muntah, cirit-birit di Jerman

Di Berlin Jerman, dilaporkan strawberi-strawberi beku menjadi punca kepada tersebarnya wabak radang perut dan usus di timur Jerman. Walaubagaimanapun masalah ini tidaklah serius kerana pesakit yang terkena jangkitan ini tidak perlu dimasukkan ke wad hospital. Perkara ini dikenal pasti pihak berkuasa Jerman dan dikatakan penyakit ini telah menyerang lebih 11,000… Read more“Strawberi punca muntah, cirit-birit di Jerman”

Aaron Aziz Bakal Duta Uber-Men.

Aktor kacak yang tengah meledak dengan drama baru,Adam Hawa iaitu Aaron Aziz khabarnya sedang dalam proses untuk dilantik sebagai duta produk daripada rangkaian wangian untuk jenama Uber-Men. Siapa yang tidak terpikat dengan ketampanan aktor berusia 36 tahun ini.Dimana ada Aaron Aziz mesti peminat akan berkerumun di situ.Tentulah banyak pihak yang… Read more“Aaron Aziz Bakal Duta Uber-Men.”

300,000 Pengguna Internet Mungkin Kehilangan Akses Internet Julai Ini

FBI memberi amaran bahawa lebih 300 ribu pengguna internet mungkin akan kehilangan akses terhadap internet pada bulan Julai tahun ini. Ini adalah susulan dari satu sindiket penipuan yang bernilai jutaan ringgit. Walaubagaimanapun diberitakan FBI telah berjaya mencipta langkah penyelesaian untuk menghadapi masalah ini. Secara umumnya, sindiket ini bertindak dengan menggunakan… Read more“300,000 Pengguna Internet Mungkin Kehilangan Akses Internet Julai Ini”

Browse Internet Dengan Lambai Tangan? Boleh ker..?

Sekumpulan mahasiswa di makmal¬†Massachusetts Institute of Technology (MIT) telah menemui cara baru yang lebih moden untuk melayari internet dalam kajian menyeluruh mereka. Mereka telah menemui cara untuk melayari internet hanya dengan melambai tangan mereka dan tidak perlu untuk menekan tombol keyboard dan tetikus lagi. Kumpulan mahasiswa ini yang menamakan diri… Read more“Browse Internet Dengan Lambai Tangan? Boleh ker..?”

Robot Tangkap Pencuri

Pada suatu masa, negara Amerika telah berjaya menghasilkan sejenis robot yang dicipta khas untuk menangkap pencuri dan peragut. Robot-robot itu boleh menangkap pencuri hanya dengan cara scanning setiap manusia yang lalu di hadapannya dan memerhatikan tingkah laku mereka. Sekiranya ada antara manusia tersebut yang berkelakuan mencurigakan dan bersikap seperti pencuri,… Read more“Robot Tangkap Pencuri”

Gambar Buaya Serang Anak Gajah

Jom tengok gambar buaya sedang serang anak gajah. Kesian anak gajah tu, dah la kecik je. Siap kena tarik lagi dia punya belalai. Memang buaya tu tengah lapar agaknya. Anak gajah yang tak bersalah jugak yang jadi pilihan untuk dimakan. Anak gajah tu plak mesti tengah dahaga, jadi turun ke… Read more“Gambar Buaya Serang Anak Gajah”

Kerana Cerita Hindustan

Kisah ni terjadi waktu aku mula-mula masuk keje dulu..waktu tu aku menunggu supervisor aku di kantin pejabat..untuk di berikan taklimat kerja…(Semua nih terjadi adalah akibat hobi aku yg suker sgt tengok cite hindustan di t.v). Tunggu punya tunggu supervisor aku pon datang dengan seorang Bangladesh…dan sesi taklimat pon bejalan dengan… Read more“Kerana Cerita Hindustan”

Laman Web OhBelog.com Kena Suspend Ke?

Blog esempoi ni ada letak widget apesal.com dan ohbelog.com. Tapi baru je aku perasan yang widget ohbelog.com dah tak ada. Bila aku check laman web ohbelog.com ini yang keluar: Mungkin ohbelog.com ada sedikit masalah dengan pihak hosting nya kot. Itu yang akaun kena suspend. Harap ohbelog.com dapat online seperti sedia… Read more“Laman Web OhBelog.com Kena Suspend Ke?”

Niat Sebenar Syaitan

Pada zaman dahulu, ada seorang lelaki buta yang amat rajin bersolat di masjid. Bagi memudahkannya berulang alik, dia mengikat seutas tali menghubungkan rumah dengan masjid berkenaan. Berpandukan tali itulah ,dia berjalan setiap hari untuk solat berjemaah. Jarak di antara rumah lelaki buta dengan masjid tidaklah seberapa jauh, namun masalahnya ialah… Read more“Niat Sebenar Syaitan”