Jadual Piala FA 2012 Bermula Februari 2012

Selepas undian yang dijalankan baru2 ini, jadual perlawanan Piala FA musim 2012 telah ditetapkan. Perlawanan pusingan pertama akan diadakan pada tarikh 18 Februari 2012. Pasukan pilihan seperti Kelantan, Terengganu, Negeri Sembilan dan Selangor menghadapi nasib undian yang berbeza. Negeri Sembilan dan Terengganu agak sukar kerana akan menentang pasukan yang agak… Read more“Jadual Piala FA 2012 Bermula Februari 2012”

Pasaraya Mydin Murah Ke?

Pasaraya Mydin merupakan antara pasaraya popular di Malaysia dan bersaing hebat dengan pasaraya seperti Giant, The Store dan Pasific. Selain itu, diorang juga bersaing dengan pasaraya luar seperti Tesco dan Carrefour. Persoalannya betul ke murah barang2 yang dijual di Pasaraya Mydin. Setakat ini harganya memang murah jugak la, dan setara… Read more“Pasaraya Mydin Murah Ke?”

Jadual Perlawanan Liga Super Malaysia Musim 2012

Kepada peminat sukan bolasepak tanahair, liga super bagi tahun 2012 akan bermula pada bulan januari 2012. Perlawanan akan melibatkan juga perlawanan Piala Sumbangsih 2012 antara Kelantan dan Negeri Sembilan kalau tak silap. Liga Super musim 2012 juga akan menyaksikan adanya semula pemain import dalam pasukan dalam liga. Setiap pasukan dibenarkan… Read more“Jadual Perlawanan Liga Super Malaysia Musim 2012”

Perlawanan Kelayakan Olimpik 2011 – Malaysia Lawan Syria

Setelah kita berbangga dengan kejayaan Malaysia mengekalkan pingat emas bolasepak sukan sea. Pasukan kita akan berhadapan pula dengan Syria dalam perlawanan Olimpik 2012. Perlawanan ini penting kerana ini perlawanan pertama di tempat sendiri setelah kalah kepada Jepun 2 – 0 tempoh hari. Kita mesti menang perlawanan atau setidak2nya memberikan saingan… Read more“Perlawanan Kelayakan Olimpik 2011 – Malaysia Lawan Syria”

Kita Sebatang Pensel

Seorang lelaki merenung pensel yang baru dibuatnya. Cantik, lebih cantik, lebih teguh dan lebih hitam coretan matanya berbanding biasa. Sejurus sebelum memasukkan pensel itu ke dalam kotak, lelaki berkenaan berkata, “Ada lima perkara yang  perlu engkau ketahui sebelum aku masukkan engkau ke dalam dunia barumu ini. Engkau perlu ingat semua… Read more“Kita Sebatang Pensel”

4 Panduan Untuk Hidup Bahagia..

Bersederhanalah.. Keinginan untuk memiliki rumah baru, kereta baru, laptop baru, baju baru..tue semua cuma godaan nafsu kita sendiri semata-mata. Walaupun keinginan untuk memiliki semua itu begitu kuat, namun kita haruslah lebih kuat untuk menahan semua godaan yang mendatang. Untuk apa hidup hanya ditemani bebanan hutang yang semakin meningkat..lebih baik beli… Read more“4 Panduan Untuk Hidup Bahagia..”

Lelaki Handsome vs Lelaki tak Handsome

Kalau lelaki handsome pendiam Perempuan akan cakap: woow, cool giler… Kalau lelaki tak handsome pendiam Perempuan akan cakap: eh perasan bagus… Kalau lelaki handsome berbuat jahat Perempuan akan kata: nobody’s perfect Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah! Kalau lelaki handsome menolong… Read more“Lelaki Handsome vs Lelaki tak Handsome”

DARPA: Transformer Kereta, Helikopter & Kapal Terbang

Kereta terbang,,sesuatu yang sangat menarik kan..pasti korang juga tertarik untuk paling tak pun untuk melihat sendiri bagaimana rupanya. DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) sedang berusaha untuk mencipta sejenis kereta terbang yang berfungsi untuk memenuhi keperluan di darat mahupun di udara. Kenderaan ini boleh dikatakan 3 dalam 1 kerana ia… Read more“DARPA: Transformer Kereta, Helikopter & Kapal Terbang”

Ebook Panduan Aplikasi Facebook

Salam semua, Di sini saya nak cerita sikit tentang satu panduan berkenaan aplikasi facebook. Panduan ini adalah berkenaan cara-cara membina aplikasi facebook dari awal dan sehingga mendapat duit daripadanya. Tetapi apa itu aplikasi facebook? Kalau saya sebut farmville mesti anda tahu bukan? Sebenarnya ada banyak jenis lagi aplikasi yang mudah2… Read more“Ebook Panduan Aplikasi Facebook”

lawak tikus hebat

Suatu petang di rumah konkrit milik seorang jutawan bergelar datuk, 3 ekor tikus kembar bersembang di lubang tersorok di sudut dapur. Masing-masing jual tembirang. Tikus 1: Ahad lepas, ketika saya berjalan di kebun bunga di belakang dapur, saya terjumpa perangkap tikus. Ceh! Tuan rumah ini mo perangkap saya konon. Sekali… Read more“lawak tikus hebat”