Masalah Ketumbit-Adakah Sebab Mengintai??

Orang-orang tua dahulu sering berkata,”jangan mengintai orang lain,nanti tumbuh ketumbit tu kat mata.” Betul atau tidak perkara ini??? Ketumbit atau nama lainnya [email protected] selalunya tumbuh dan naik di kawasan sekitar mata.Ia bercirikan kesakitan,eritema(kemerahan kulit yang disebabkan oleh dilatasi kapilari darah),dan berada setempat(tidak merebak). Hardeolum luar ialah jangkitan atau infeksi setempat… Read more“Masalah Ketumbit-Adakah Sebab Mengintai??”

Rahsia Tarzan Pakai Cawat

Suatu hari kat dalam hutan… Monyet : Tarzan…, kenapa engkau sorang je yang pakai cawat? Kami semua tak pakai. Ada apa-apa rahsia ke? Tarzan : Tak ada apalah! Monyet : Kita kan kawan baik. Takkan nak berahsia kut? Tarzan : Aku kata tak ada…, tak ada lah! Monyet sungguh rasa… Read more“Rahsia Tarzan Pakai Cawat”