5 Rahsia Tentang Albert Einstein.

1.Einstein pernah ditawar menjadi PM Israel yang ke-2 Pada 2 November 1952,selepas kematian presiden Israel yang pertama iaitu Chaim Weizman,Einstein telah ditawarkan jawatan sebagai presiden Israel yang seterusnya oleh kerajaan Israel tetapi dia menolaknya.Einstein menolaknya dengan alasan dia sudah tua untuk jawatan ini dan tidak mempunyai pengalaman yang cukup untuk… Read more

Anak Dan Ibu Koma Selama 2 Tahun.

Akibat daripada komplikasi ketika melahirkan anaknya,Roswati Abd.Wahab,33,bekas pembantu tadbir sebuah agensi kerajaan di Melaka koma sejak dua tahun yang lalu.Anak yang dilahirkan turut mengalami nasib yang sama dengan ibunya kerana kekurangan oksigen. Kini dua beranak itu hanya terlantar di rumah Rosnani Harun yang merupakan ibu Roswati di Felda Jengka 18,Maran.Menurut… Read more

Rita & Zaquan Nak Bercerai? Ye ker..?

Kalau kita perhatikan kegembiraan mereka sekeluarga dalam gambar nie, sudah tentu kita tak kan menjangka bahawa ada ‘retak yang menanti belah’ di sebalik ‘kegembiraan’ mereka kan.? Begitulah nasib Rita Rudaini apabila suami yang tercinta telah memutuskan untuk menceraikan Rita dengan hanya melalui sms sahaja. Selepas bertahun-tahun berperang dingin, berperang mulut… Read more

500 Cedera Letupan Mercun

Di negara Filipina, terdapat hampir 500 orang yang cedera disebabkan letupan mercun atau tembakan rambang yang terjadi semasa sambutan tahun baru di negara tersebut. Memang gempak sambutan kat sana. Tetapi, akibatnya pun gempak juga. Hinggakan penerbangan pun ada yang terpaksa dibatalkan kerana letupan mercun yang berlaku kat atas darat. Penerbangan… Read more

Tradisi Elak Ditanduk Lembu Menjelang Tahun Baru

Di negara Colombia terdapat satu majlis tradisi yang mana orang ramai memberanikan diri untuk dikejar lembu jantan yang bengis. Tradisi ini biasanya diadakan menjelang tahun baru. Namun dalam kejadian baru2 ini, beberapa orang telah gagal mengelak diri dari ditanduk lembu. Mereka hanya cedera yang tak berapa parah ditanduk lembu2 yang… Read more

Satelit Russia Terhempas di Siberia Selepas Dilancarkan

Menurut berita terkini, sebuah satelit milik Russia terhempas ke Siberia setelah beberapa minit berlepas dari tapak pelancarannya. Satelit itu terhempas diberitakan kerana terdapat masalah pada roket pelancarannya. Ini merupakan suatu yang memalukan bagi pihak Russia kerana ianya merupakan satu kegagalan bagi program angkasa lepas mereka. Satelit itu dikatakan gagal memasuki… Read more

Jadual Piala FA 2012 Bermula Februari 2012

Selepas undian yang dijalankan baru2 ini, jadual perlawanan Piala FA musim 2012 telah ditetapkan. Perlawanan pusingan pertama akan diadakan pada tarikh 18 Februari 2012. Pasukan pilihan seperti Kelantan, Terengganu, Negeri Sembilan dan Selangor menghadapi nasib undian yang berbeza. Negeri Sembilan dan Terengganu agak sukar kerana akan menentang pasukan yang agak… Read more

Pertandingan Ratu Cantik Plastik

BUDAPEST- Pertandingan ratu cantik lazimnya mencari wanita yang jelita namun sebuah syarikat disini menganjurkan pertandingan ratu plastic di Hungary, lapor sebuah akhbar. Peserta-peserta itu merupakan pesakit beberapa pakar bedah. Mereka perlu menunjukkan apa sahaja asset plastic termasuk payu dara, hasil sedut lemak dan pemindahan rambut. Sekumpulan hakim pertandingan bukan sahaja… Read more

Aduhhh..Ketatnyer…

Seorang pengantin perempuan sedang disiapkan oleh mak andam.Malangnya,kasut untuk perkahwinannya telah hilang. Nasib baik adik perempuannya ada sepasang kasut dan Meminjamkan kasut itu kepadanya.Macammana pun kasut itu sempit dan tak berapa muat untuk dipakai oleh pengantin perempuan. Sebab dah tak ada kasut lain, maka terpaksalah pengantin perempuan memakai kasut tersebut.Sepanjang… Read more

Sam dan Dol

Perbincangan Antara 2 Genius! Mengisahkan 2 sahabat.. sorg SAM sorg DOL SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut? DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati. =================================== SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu? DOL: Sebab dia tipu…. Read more