Malaysia Mara Ke Perlawanan Separuh Akhir Piala AFF Suzuki 2012

Pasukan Bola sepak Malaysia berjaya mara ke perlawanan separuh akhir piala AFF Suzuki 2012 setelah mencatatkan kemenangan 2-0 keatas Indonesia untuk mengutip 6 mata dalam kumpulan B. Malaysia akan bertemu … Read More

Rekabentuk Apartment Unik

Rekabentuk bangunan yang pelikĀ  dari seluruh dunia menghasilkan satu identiti yang unik yang merupakan hasil luahan kreativiti dari arkitek yang hebat dari sleuruh dunia. Jom tengok antara 20 bangunan apartment … Read More

Universiti Khas untuk Ladyboy

Universiti Ladyboy ini mungkin antara yang pertama diperkenalkan dunia. Ianya merupakan sebuah universiti yang terletak di Bangkok, Thailand yang menempatkan semua golongan “mak nyah” untuk mendapatkan pendidikan tanpa sebarang prejudis … Read More

Gajah nak jadi Panda

Zaman sekarang ni gajah pun nak jadi panda..haha. Sebenarnya gimik je. Gajah-gajah ni di cat untuk tujuan pertunjukkan di Bangkok. Lagi pun gajah ni macam tak kisah je diorang jadi … Read More

Lembu macam Alien di Thailand

Pertama kali tengok benda ni memang macam alien pun tapi sebenarnye lembu yang dilahirkan cacat. Kajian mendedahkan ‘alien’ tu lebih kurang macam bayi manusia sebab kaki depan dia lebih kurang … Read More

Undang-undang seluruh dunia.

THAILAND : Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam. SWISS : Dilarang berkebun di hari minggu. SWEDIA : Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang … Read More

Pokok berbuah bentuk muka orang

Sepohon pokok berbuah bentuk muka orang ni terjadi di thailand, Aku sendiri pun tak sure macam mana pokok ni boleh berbuah macam ni. tapi aku rase cara nak dapat shape … Read More