Ikan Air Tawar Boleh Berjalan Ditemui Di Vietnam

Beberapa saintis mengenal pasti sebanyak 129 spesies baharu di kawasan Mekong Besar termasuk ikan air tawar seperti keli yang boleh berjalan di darat,kata Tabung Hidupan Liar Sedunia(WWF) semalam.Maklumat tersebut terdapat … Read More

Koleksi Grafitti Tandas

Anda pasti pernah melihat tandas-tandas awam yang diconteng kan. Nampaknya “part time job” ini bukan setakat popular di negara kita, malah turut popular di negara barat. Toilet grafitti yang bermaksud … Read More

Koleksi Setem Termahal di Dunia

Anda pernah tengok filem Setem? Menarik kan filem tu… haha… Mengumpul setem merupakan antara hobi popular di dunia. Ramai penggemar setem sanggup membelanjakan wang yang banyak semata-mata untuk memiliki setem … Read More

Awan Pelik Muncul di Uruguay

Satu pemandangan yang pelik bila awan ni muncul di Las Olas Beach in Maldonado, Uruguay. Gambar ini diambil pada 25 Januari 2009. Pelik betul, nampak macam ade bandar terapung je … Read More

Ular ada kaki

Kini ular tidak perlu lagi mengesot untuk bergerak, sebab diorang dah ada kaki..haha. Sebenarnya ular berkaki ni ditemui di china dan menurut kajian kecacatan ular ni lebih kurang macam bayi … Read More

Salam Merdeka, 1 Sept bermula

Salam merdeka semua, maaf sebab tiada post untuk beberapa hari. Busy dengan hal peribadi dan tugasan. hey, 1 September dah mula, takkan semangat merdeka dah hilang…merdeka tetap merdeka =) KUALA … Read More

Weblog Popular 1Malaysia tawar RM5000

Wah, first time aku jumpe blogger yang begitu baik hati memberi hadiah sehingga RM5000 untuk mencari weblog yang paling popular kat Malaysia… Kalau paling popular, awal-awal blog ni kalah sebab … Read More