Whitney Houston Meninggal Dunia

 

Gempak banget..!! Baru-baru nie, dunia dikejutkan oleh kematian mengejut seorang penyanyi Hollywood iaitu Whitney Houston. Dia ditemui meninggal di hotel penginapannya di Beverly Hilton Hotel pada pukul 3.55 petang pada usia seawal 48tahun. Punca kematiannya masih belum dikenalpasti. Houston mempunyai seorang anak perempuan bersama dengan bekas suaminya, Bobby Brown bernama Bobbi Kristina.

 

Majlis pengebumian Houston yang diadakan awal kelmarin menyaksikan kehadiran ribuan peminat dan saudara mara terdekatnya ternasuklah bekas suaminya, Bobbi Brown bersama anak perempuannya, Bobbi Kristina. Namun, apa yang pasti, dek kerana kesedihan yang teramat sangat, Bobby dan Kristina telah diusir daripada menyertai majlis pengebumian tersebut.

  

Houston, anak kepada penyanyi gospel, Cissy Houston bersama John Houston memulakan perjalanan karier seninya pada awal 1980-an dan sehingga kini telah menghasilkan lebih 170 juta album, nyanyian single dan video. Antara lagu dendangannya yang paling digemari peminat adalah ‘The Greatest Love of All’ dan ‘I Will Always Love You’. Walau apapun, kita doakan jutaan takziah dan simpati buat keluarga dan para peminat Whitney Houston. Walaupun jasadnya telah tiada lagi, namun lagu-lagu dendangannnya akan sentiasa didengari dan diminati ramai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>